Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

Dekuji a drzim palce....jinak naprosto souhlasim s panem Radeckym

1 0
možnosti
PR

Díky, paní Vlčková, váš popis problému mi pomohl lépe pochopit, jak se asi schizofrenik cítí, jak myslí v době záchvatu (možná se tomu neříká záchvat, omlouvám se).  Nějakou představu jsem měl podle toho, co jsem slyšel nebo přečetl v médiích - většinou stručný "technický" popis od psychiatrů, ale váš popis je něco, co by mělo mít v rámci osvěty širší publicitu.

Držím vám palce, ať vás nemoc moc netrápí.

2 0
možnosti

Nekonečně Vás obdivuji, Váš článek mě nesmírně dojímá. Za svou nemoc nemůžete, stejně jako ostatní nemohou za to, že je postihla rýma, infarkt či alergická reakce. Všechny chytrolíny, kteří tvrdí, že "kdybyste chtěla, tak byste mohla" (být zdravá a "normální"), s klidem posílejte do háje. Mohutně se připojuji k žádosti, již níže vyjádřila paní Majová: Pište! A za sebe dodávám: Hlavně žijte, žijte na plné pecky! Držím Vám všechny palce, které mám.

2 0
možnosti
Foto

J92a55n98a 77M14a44j13o21v82á

25. 7. 2015 20:40

Pište. Prosím.R^

4 0
možnosti
JP

J95o38s60e57f 62P88a19r74á41k

25. 7. 2015 20:26

Máte moji uctu a obdiv. Sám mám u příbuzných člověka s touto nemocí a často jí nerozumím. Je strašně důležité mít kolem sebe lidi, kteří Vás na změnu upozorní a přitom si nehrají do vlastních karet. To zneužití stavu je reálné a neomluvitelné, ale mám zkušenost, že se i u nejbližších příbuzných děje. Co mě zranuje, je občasné démonizování této nemoci. Je to boj s vlastní bolestí, Váš boj ukazuje Vaši sílu, ale i pokoru. "Ejhle, člověk!"

5 0
možnosti
MJ

Jste obdivuhodná. Tohle by si měli přečíst všichni, co vůbec nechápou, co tato nemoc obnáší a vynášejí okamžité soudy a řešení. Držím Vám palec, ať se Vám nemoc daří zvládat.

3 0
možnosti
JN

J56i71ř54í 14N91o83s27e62k

25. 7. 2015 7:07

Jste zodpovědná a statečná R^

8 0
možnosti
  • Počet článků 99
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 268x
Jindřiška Vlčková (1977). Během imaginární přípravy na život vystudovala Audiovizi (scénáristika, režie, kamera) a v následné kruté schizofrenní zkušenosti i Sociální pedagogiku. Od té doby balancuje neustále na hraně mezi realitou a fikcí, propadlá bludu o vnitřní svobodě. Věčná teoretička, která  své novoty hned zkouší v praxi, aby měla jistotu, že opravdu nefungují. Miluje, že miluje, protože to jediné má v životě opravdu smysl. Je autorkou projektu Dialogy s Duší (www.dialogysdusi.cz), pracuje v destigmatizačním projektu Studio 27 "zaostřeno na duši" pod Fokusem Praha, ve společnostech Dobré místo a ČSDZ a stále tvoří. Až se někdy ocitne na odpočinku v léčebně, už o ní neuslyšíte, ale do té doby bude všechny inspirovat.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky