Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Některé lidské bytosti nejsou ani jen " horší", jsou přímo zrůdné. 

Potkám-li však člověka dobrého, poté smekám.

0 0
možnosti
Foto

Smekněte prosím i před tím "zlým". Nemusíte s ním souhlasit, ani to není žádoucí. Ale zaslouží si stejnou úctu a stejnou pomocnou ruku, pokud ji bude potřebovat, aby našel v sobě cit, empatii a porozumění. Protože pak nebude mít potřebu ubližovat. Bude chápat, co prožívají ostatní a pokud se přímo necítí dost silný, aby jim pomohl, tak bude alespoň opodál a neublíží...

0 0
možnosti

Kéž by to bylo tak, jak Jindřiška dojemně píše a věří tomu.

Je bytostí z jiné planety.

Jindřiško, rovni si nejsme ani náhodou. 

Horší je horší a lepší je lepší. 

Můžeme jen  snažit býti lepšími, někteří však ale ani neví, co to je.

Jinak vám nesmírně držím palce, ať je vám co nejlépe to jde.

1 0
možnosti
Foto

Nejsme ani horší, ani lepší... stačí se zeptat... ptejme se lidí, co ubližují druhým, proč to dělají. Budeme překvapení. Jsou stejní jako my, jen mají v sobě ještě tolik bolesti, že začali nenávidět sami sebe a sami sobě se na okolí mstí... Zkusme jim ukázat, že je máme rádi i s jejich bolestí, přestože jejich jednání neschvalujeme a budeme se proti němu bránit. Oni potřebují vědět, že to jde i jinak. Že se s bolestí mohou vypořádat a nemusí ji potlačovat. Běžte do vězení a ptejte se vrahů, proč vraždí. Ptejte se, jestli jsou sami se sebou vyrovnaní, jestli se považují za stejně hodnotné jako zbytek světa. Když neuvěříte jejich povrchní lži a vytrváte, nenecháte se odradit, najednou začnou plakat. Protože to, co jim chybí, je láska a přijetí. To je to, co jim nikdo nedal. Nebo dal a vzal. Proto sahají po násilí. Nikdo z nás není v jádru zlý. Takový člověk neexistuje. I ti nejhorší v dějinách byli sami ze sebe nešťastní. I oni umírali s pocitem zoufalství a zmaru.

0 0
možnosti
BK
  • Počet článků 99
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 268x
Jindřiška Vlčková (1977). Během imaginární přípravy na život vystudovala Audiovizi (scénáristika, režie, kamera) a v následné kruté schizofrenní zkušenosti i Sociální pedagogiku. Od té doby balancuje neustále na hraně mezi realitou a fikcí, propadlá bludu o vnitřní svobodě. Věčná teoretička, která  své novoty hned zkouší v praxi, aby měla jistotu, že opravdu nefungují. Miluje, že miluje, protože to jediné má v životě opravdu smysl. Je autorkou projektu Dialogy s Duší (www.dialogysdusi.cz), pracuje v destigmatizačním projektu Studio 27 "zaostřeno na duši" pod Fokusem Praha, ve společnostech Dobré místo a ČSDZ a stále tvoří. Až se někdy ocitne na odpočinku v léčebně, už o ní neuslyšíte, ale do té doby bude všechny inspirovat.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky